top of page

Selimiye'ye Ulaşım


Zaman zaman araç navigasyonları Gökova Marmaris arasında Meşhur Okluk koyu sapağından Datça yoluna da çıkartabilir. Değirmen yanı ve Hisarönü ve ilk yol seçeceği ile aynı noktadasınız. Bunu yol yolu yaklaşık 20dk. Kısaltmakta. Fakat Marmaris’i hiç görmüyorsunuz. Okluk koyu yolundan sapınca Datça yoluna kadar telefon pek çekmez. Yeşildere köyü civarında ise zaman zaman. O yüzden gece ulaştıysanız yola dikkat.



Marmarise ulaştı iseniz, Selimiye’ye gitmek için 2 yolumuz var.


İlk yol Datça sapağından dönüp Hisarönü körfezine ulaşır körfez kıyısından Orhaniye Turgut, Bayır sapağından Selimiye. Deniz size Hisarönü’ den itibaren size eşlik eder. Çam ormanlarının turkuaz denize hatta bazı ağaçların denizin içinden çıktığını gördüğünüz irili ufaklı koylar, bükler. Ömrünüze ömür katar bu renk cümbüşü içinde burda olmanın huzurunu hissedersiniz. Bayır sapağını geçtiğinizde yokuş aşağı delik yol mevkiinde artık denizin içimdesinizdir. Bir başka muhteşem gün batımıda Delikyoldan izlenebilir. Karşınızda Selimiye solunuzda keçiler Selimiyeye ulaşırsınız.


İkinci yol ise Marmaris içmelerden turunç yol sapağından Osmaniye Bayır yolu. Bu yol Turunç yolundan çam ormanlarına daldığınız ve aynı zamanda 850 km ile Türkiyenin en uzun mesafeli yürüyüş rotasına sahip Karia yolunun etap başlangıcıdır. 46 etaptan oluşan Karia Yolu 2013 yılında Resmi olarak açılsada çok uzun zamanlardan beri kullanıldığı bilinmektedir. https://kariayolu.com

Çam ormanları içinden biraz virajlı fakat inanılmaz keyifli bir sürüş ile Delikyol mevkiinde Datça Yolu ile birleşirsiniz ve işte Selimiye.


Selimiye’ye Bozburun yolu üzerinden sağa dönerek ana yoldan sapılıyor. Fakat yaz aylarında şehir merkezinde trafik kalabalık olduğunda sizi bir üst köy yoldan götürebilir. Bir anda tepe üstünde köyün içinde bulursunuz kendinizi şaşırmayın. Navigasyon sizi trafikten kurtarıyor. navigasyona Güvenmeye devam. Ana yoldan girer iseniz normal girişten saptığınızda hemen sizi sağınızda Deniz ve içindeki gözetleme kulesi karşılar. Artık otelinize yerleşme zamanı.


Eğer Uçak yada Otobüs ile seyahat etmeyi tercih ettiyseniz Marmaris’e ulaşmanız gerekiyor. Uçak ile yolculuklarda Dalaman Marmaris arası Muttaş ve Havaşı kullanabilirsiniz.

http://www.muttas.com.tr/sayfa/marmaris-otogar---dalaman-havalimani

Bodrumdan Havaşın servisleri var.


Havalimanlarından Selimiye’den organize edilebilecek özel transferlerde mevcut. Kalabalık seyahatlerde 14 kişiye kadar VIP transferlerde sağlanıyor. Ayrıca ötelerde sizin için transferlerinizi organize edebiliyor.


Marmaris otogardan minibüsler ile de Selimiye’ye ulaşmak mümkün. Yazın çok sık olan bu transferler kış aylarına doğru sefer sayıları azalarak devam ediyor.


Eğer Bodrumdan gelecek iseniz Datça’ya feribot ile ulaşmakta mümkün. Ya da tam tersi. Mutlaka biletinizi daha önce organize edin yoksa yer bulmak son anlarda çok güç. İşte detaylar için link. https://www.bodrumferibot.com/seferler-bodrum-datca.

Dolmuşlar sizi ATM cihazlarının yanında, yaz kış kurulan semt pazarının önünde bırakıyor. Semt pazarı çarşamba günü. Konaklama alanları Deniz kenarında ya da daha içerilerde olabilir. Bazı oteller ise daha yamaç kısımlarda denizi yukarıdan görüyor. O sebeple rezervasyon sırasında eğer daha önce gelmedi iseniz yerini mutlaka sorun ve sizi almalarını isteyin. Yoksa sıcak ve bavul bir anda işkenceye dönebilir.

45 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Selimiye

bottom of page